Tagiatelle z sosem śmietanowo - szpinakowym z łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron tagliatelle

    300 g
  • szpinak świeży lub mrożony

    100 g
  • łosoś wędzony plastry

    100 g
  • ser żółty

    do smaku
  • Przyprawa do bruschetty i dań kuchni włoskiej Prymat

    do smaku
  • masło

    do smaku
  • śmietana 18 proc

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tagiatelle z sosem śmietanowo - szpinakowym z łososiem foto
Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła, dodajemy śmietaną i przyprawę do bruschetty. Wszystko mieszamy i zagotowujemy.
Krok 2 - Tagiatelle z sosem śmietanowo - szpinakowym z łososiem foto
Dodajemy szpinak.
Krok 3 - Tagiatelle z sosem śmietanowo - szpinakowym z łososiem foto
W razie potrzeby dodajemy jeszcze śmietanę (gdy będzie mało sosu).
Krok 4 - Tagiatelle z sosem śmietanowo - szpinakowym z łososiem foto
Dodajemy łososia wędzonego po pokrojeniu go w mniejsze kawałki.
Krok 5 - Tagiatelle z sosem śmietanowo - szpinakowym z łososiem foto
Wszystko mieszamy i zagotowujemy.
Krok 6 - Tagiatelle z sosem śmietanowo - szpinakowym z łososiem foto
Makaron gotujemy al dente.
Krok 7 - Tagiatelle z sosem śmietanowo - szpinakowym z łososiem foto
Na makaron układamy sos i posypujemy tartym żółtym serem (najlepiej parmezanem).
Dorian
Proponuję makaron gotować bez soli, bo potrawa będzie dość słona z powodu dodania sporej ilości łososia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 24.08.2015 10:08
pysznie, lubię takie smaki
olkaaa 24.08.2015 07:36
fajny przepis
ilka01 24.08.2015 07:18
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat