szynka wiejska

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

  • woda

  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszamy wodę z solą zanurzamy naszą szyneczkę i peklujemy ją pod przykryciem 3-4 dni w chłodnym miejscu,musi być cała zanurzona.Następnie wyciągamy osączamy z zalewy i wiążemy sznurkiem.Wędzimy w wędzarni opalanej drewnem przez ok 3-4 godz.Po ostygnięciu pyszny dodatek do chleba.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakowita 17.04.2012 18:23
bardzo smaczna
Krystyna32 12.09.2011 12:22
super
marchewka 26.02.2011 00:21
Szkoda że nie mam wędzarni :( ślicznie wygląda
halinka1011 14.02.2011 08:24
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat