Szynka wędzona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1.5 kg
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    szczypta
  • sól do smaku

  • kminek Prymat

    szczypta
  • Czosnek suszony Prymat

    szczypta
  • Papryka ostra mielona Prymat

    szczypta
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • olej słonecznikowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyprawy połączyć z olejem. Marynatą natrzeć mięso i odstawić w chłodne miejsce na noc. Następnie mięso włożyć do siatki na szynkę i uwędzić. Po uwędzeniu szynkę podgotować na małym ogniu ok 20 min i odstawić do wystygnięcia w wodzie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 26.12.2016 20:24
najlepsza jest domowa wędlina
Janina 05.07.2016 21:16
Najlepsza domowa;))
ania2610 02.07.2016 21:22
super sprawa taka szyneczka, pyszna !
Iwusia 01.07.2016 23:07
uwielbiam domową i również robię
Renataj 01.07.2016 22:00
Kto by pogardził domową wędlinką - na sam widok ślinka cieknie, nos już czuje jej aromat a kubki smakowe pyszny smak:)
RenataZ-et 01.07.2016 21:26
fajna domowa wędlina
Habibi 01.07.2016 20:52
uwielbiam domowe wędzonki :)))
Stenka 01.07.2016 18:27
apetycznie wygląda i pewnie super smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat