Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka wędzona

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1.5 kg
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
sól do smaku
kminek Prymat szczypta
Czosnek suszony Prymat szczypta
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
olej słonecznikowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka wędzona

Przyprawy połączyć z olejem. Marynatą natrzeć mięso i odstawić w chłodne miejsce na noc. Następnie mięso włożyć do siatki na szynkę i uwędzić. Po uwędzeniu szynkę podgotować na małym ogniu ok 20 min i odstawić do wystygnięcia w wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 26.12.2016 20:24
najlepsza jest domowa wędlina
Janina 05.07.2016 21:16
Najlepsza domowa;))
ania2610 02.07.2016 21:22
super sprawa taka szyneczka, pyszna !
Iwusia 01.07.2016 23:07
uwielbiam domową i również robię
Renataj 01.07.2016 22:00
Kto by pogardził domową wędlinką - na sam widok ślinka cieknie, nos już czuje jej aromat a kubki smakowe pyszny smak:)
RenataZ-et 01.07.2016 21:26
fajna domowa wędlina
Habibi 01.07.2016 20:52
uwielbiam domowe wędzonki :)))
Stenka 01.07.2016 18:27
apetycznie wygląda i pewnie super smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak