Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szynka w galarecie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wędzona
1/2 kg
szparagi
1 puszka
groszek zielony
1 puszka
galareta:
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżki
Sklep Prymat
natka pietruszki
3 gałązki
papryka czerwona
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w galarecie

Szynkę pokroić w plasterki (cienkie), groszek i szparagi odcedzić. Paprykę przeciąć na pół i wyjąć gniazda nasienne, następnie pokroić w drobną kostkę. Przygotować roladki z szynki nadziewane szparagami. Na półmisku ułozyć je wraz z pokrojoną papryką, groszkiem.

Przygotować galaretę:
Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie i zalewać szynkę, udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak