Szynka w coli i musztardowo-miodowej glazurze

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    80 dag
  • napój typu cola

    1 l
  • cebula

    1
  • musztarda

    2 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szynka w coli i musztardowo-miodowej glazurze foto
Szynkę umyć i włożyć do garnka, dodać obrana cebulę i wlać colę. Gotować pod przykryciem 1 godzinę. Wyjąć i ostudzić.
Krok 2 - Szynka w coli i musztardowo-miodowej glazurze foto
W miseczce wymieszać musztardę z miodem, mięso posmarować marynatą i posypać cukrem. Włożyć do naczynia żaroodpornego i podlać 2 chochelkami wywaru z gotowania mięsa.
Krok 3 - Szynka w coli i musztardowo-miodowej glazurze foto
Piec 20 minut (najlepiej pod przykryciem) w 220 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 19.09.2013 21:40
mięsko wygląda bosko
migotka28 19.09.2013 21:22
w coli jeszcze nie robiłam
iziona 19.09.2013 09:05
Wspaniała porcja mięsa mi zaburczało w brzuchu na samą myśl
wyattearp 18.09.2013 13:31
ciekawy przepis
Małgorzata9 18.09.2013 13:20
muszę wypróbować ten przepis
Janina 18.09.2013 12:37
Ciekawy pomysł;)
Magula 18.09.2013 11:38
super przepis
Gracer 18.09.2013 11:26
takie mięso to coś dla mnie - super przepis
ana1 18.09.2013 10:47
Bardzo fajne
Olga_SK 18.09.2013 09:24
Mama moja robi podobnie - pyszności! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat