Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
szynka wieprzowa
1 kg -
majeranek
1/2 łyżeczki -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1/2 łyżeczki
Zalewa
-
woda zimna
2 litry -
sól
3 łyżki -
cukier
1 łyżka -
czosnek
3-4 ząbki -
Ziele angielskie całe Prymat
kilka ziaren -
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
1/2 łyżeczki -
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
kilka ziaren -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
Liść laurowy suszony Prymat
2-3 listki -
majeranek
1 łyżeczka -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
rozmaryn świeży
1 gałązka -
majonez
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Szynka gotowana w ziołowo-majonezowej zalewie
Kroki postępowania




Komentarze (3)