Szynka duszona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso od szynki

    50 dkg
  • Kucharek i pieprz

    do smaku
  • mąka

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroic na drobne kwadraty. Natrzeć kucharkiem i pieprzem. Zostawić na pół godziny aby mięso naszło przyprawami. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić na niego mięso i podpiec. Potem zalać wodą i dusić do miękkości. Zatrzepać mąką i doprawić. Podawać z kluskami i ogórkiem małosolnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona51 07.07.2011 20:44
smaczne
Motorek 19.04.2011 00:04
smaczny obiadek
Kate131 22.08.2010 22:27
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat