Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkowar-papryka drobiowo-ryżowa...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 8 sztuk
mięso mielone indycze 1/2 kg
ryż ugotowany 3 woreczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
cebula podsmażona 3 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
koperek 1 pęczek
woda 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: szybkowar-papryka drobiowo-ryżowa...

z większych papryk ściąć czubki, usunąć pestki, dobrze opłukać

ugotowany ryż dobrze wymieszać z z jajkami, pieprzem, kucharkiem, przyprawą do kurczaka, mielonym mięsem, koperkiem, podsmażoną na maśle cebulą

do pełna nadziewac papryki, do szybkowara włożyć sitko rozciągane i na sitku układać papryki: nie przypalą się do dna, nakryć opłukanymi ściętymi czubkami

do szybkowara wlać wodę i zamknąć szybkowar, po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 30 minut

szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie - papryka jest jędrna, smaczna i syta.............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.04.2016 09:59
bardzo fajna
ben-ka 26.04.2016 09:36
Lubię nadziewaną paprykę.
2milutka 26.04.2016 08:44
musi być smaczna
RenataZ-et 26.04.2016 08:25
bardzo fajny pomysł
Małgorzata Pin 26.04.2016 08:23
Wyglądają apetycznie.
agaK. 25.04.2016 23:13
Fajne te papryczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak