Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie faraonowe parówki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki cienkie 4-5sztuk
ciasto francuskie 1/2 opakowania
szczypiorek 1 garść
ser żółty 1 plasterek
keczup wg uznania
jajko 1 roztrzepane

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie faraonowe parówki

Kroki postępowania

1
Najpierw nacinamy parówkę, z jednej strony na środku do środka parówki wzdłuż, a po bokach po troszku. Tak jak widoczne to jest na zdjęciu.
Krok 1 - Szybkie faraonowe parówki foto
2
Ciasto francuskie kroimy w niedużej wielkości paseczki. Możemy użyć do tego ozdobnego noża.
Krok 2 - Szybkie faraonowe parówki foto
3
Parówki owijamy paseczkami ciasta francuskiego. W niektóre miejsca dajemy po małym kawałeczku sera żółtego.
Krok 3 - Szybkie faraonowe parówki foto
4
Parówki układamy jeden obok drugiego na posmarowanej margaryną brytfannie. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem.
Krok 4 - Szybkie faraonowe parówki foto
5
Wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut na 180 st. Po tym czasie wyjmujemy. Z keczupu robimy oczy.
Krok 5 - Szybkie faraonowe parówki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 15.06.2015 11:26
fajny przepis godny wypróbowania
Justi2401 12.06.2015 16:55
Ale fajne :) Ja też się uśmiechnełam od razu jak je zobaczyłam :D
Gracer 12.06.2015 16:02
fajny pomysł
Aleksandra/Olcia 12.06.2015 12:24
hi hi uśmiałam się z tych parówek... ;)
wwwiolka 12.06.2015 11:24
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak