Szybkie a'la leczo z białą kiełbasą

Szybkie a'la leczo z białą kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kiełbasa biała

    3 sztuki (parzona)
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    180 gram
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • czosnek granulowany

    1/3 łyżeczki
  • papryka ostra mielona

  • sól i pieprz

Dodatkowo

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną paprykę należy pokroić w grubsze paski, a marchewkę w cienkie plasterki.
Warzywa przełożyć do garnka z niewielką ilością oleju i zacząć dusić - pod przykryciem na małym ogniu.
Obraną cebulę pokroić w piórka, lekko posolić i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Kiełbasę pokroić w grubszą kostkę, a następnie lekko zarumienić na patelni.
Kiedy papryka z marchewką zmiękną - dodać cebulę z kiełbasą.
Wszystko razem poddusić przez kilka minut, wymieszać z koncentratem oraz z przyprawami.
(W razie potrzeby można dolać odrobinę wody.)
Całość ponownie chwilę poddusić i doprawić do smaku.
Diana Rusiłowicz
Jako dodatek - polecam świeże pieczywo, ale bywa, że moje a'la leczo mieszam z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

13.10.2017 03:11
Dobre jadło.

jejkuchnia

06.10.2017 12:11
Lubię takie potrawki. <3

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat