Szybki sernik na zimno z truskawkami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Sernik na zimno przygotowany z tzw. "gotowca" z moją małą modyfikacją jest szybkim, smacznym deserem na upalne dni..........SMACZNEGO!!!

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sernik

    1 opakowanie
  • maślanka zimna

    400 mililitrów
  • mleko 3,2%

    200 mililitrów
  • truskawki

    60 dag
  • galaretka truskawkowa

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wsypać sernik na zimno z opakowania do pojemnika, wlać 400 ml zimnej maślanki truskawkowej i 200 ml zimnego mleka, mikserem na najwyższych obrotach miksować z 5 minut. Pod koniec miksowania wsypać 1,5 szklanki opłukanych dojrzałych truskawek i wszystko zmiksować

Tortownica 24 cm wyłożona folią spożywczą, do formy przełożyć sernik, wygładzić wierzch i włożyć do lodówki.

Galaretkę truskawkową wymieszać w 450 ml gorącej wody, wystudzić i zostawić do prawie stężenia w lodówce.

Pozostałe truskawki pokroić w plastry, rozłożyć na serniku i wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki na kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat