SZYBKI I TANI SZNYCEL BERLIŃSKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa mortadela

    1/2 kg
  • jaja

    2 szt.
  • mleko

    1/2 szklanki
  • ser żółty

    10 dag
  • majeranek

    1/2 łyżeczki
  • pieprz do smaku

  • sól do smaku

  • Bazylia suszona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Mortadelę pokroić w grube plastry, oprószyć pieprzem, bazylią i majerankiem. Jaja rozbić z mlekiem, a bułkę tartą wymieszać z serem. Gotowe plastry kiełbasy oprószyć mąką, maczać z jajku z mlekiem i panierować w bułce z serem. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 15.05.2013 23:03
ale fajny pomysł
Gracer 15.05.2013 20:25
extra przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat