Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYBKI I TANI SZNYCEL BERLIŃSKI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa mortadela 1/2 kg
jaja 2 szt.
mleko 1/2 szklanki
ser żółty 10 dag
majeranek 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: SZYBKI I TANI SZNYCEL BERLIŃSKI

Wykonanie:
Mortadelę pokroić w grube plastry, oprószyć pieprzem, bazylią i majerankiem. Jaja rozbić z mlekiem, a bułkę tartą wymieszać z serem. Gotowe plastry kiełbasy oprószyć mąką, maczać z jajku z mlekiem i panierować w bułce z serem. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 15.05.2013 23:03
ale fajny pomysł
Gracer 15.05.2013 20:25
extra przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak