Szybka marynata do kaczych piersi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    1 czubata łyżka
  • oliwa

    4 łyżki
  • ocet winny

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód mieszamy z oliwą i octem winnym, doprawiamy solą i pieprzem. Kacze piersi zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 30.01.2012 22:45
Fajna.
BernadettaP 11.12.2011 09:45
pacpaw, efekt końcowy był rewelacyjny :) Upieczone w tej marynacie piersi podałam w dwóch wersjach: jedną w sosie śmietanowym z kurkami, a drugą z żurawiną- obie były pyszne i mój Mąż, który kaczki nie lubi, zasmucił się, że już się skończyła i zapytał kiedy znowu zrobię :)
pacpaw 10.12.2011 22:49
ciekawe jaki będzie efekt końcowy oby tak dobry jak marynata
gottrina 10.12.2011 18:26
warta wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat