Szybka fasolka po bretońsku

Szybka fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała z puszki

    2 puszki
  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • boczek wędzony

    300 g
  • kiełbasa śląska

    300 g
  • kostka rosołowa

    2 szt
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • oregano

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • ketchup łagodny

    2 łyżki
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie

    3 ziarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szybka fasolka po bretońsku foto
Fasolkę z puszki wsypujemy na sito i odcedzamy - można przepłukać
Krok 2 - Szybka fasolka po bretońsku foto
Boczek i kiełbasę kroimy w plasterki
Krok 3 - Szybka fasolka po bretońsku foto
Na kostka przygotowujemy bulion, wrzucamy fasolkę i pokrojony boczek z kiełbasą - gotujemy 10 minut
Krok 4 - Szybka fasolka po bretońsku foto
następnie pomidory z puszki razem z ketchupem blendujemy
Krok 5 - Szybka fasolka po bretońsku foto
Tak powstały sos wlewamy do zupy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - przyprawiamy majerankiem oregano oraz pieprzem i solą. Gotujemy 10 minut. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

16.03.2016 08:49
bardzo dobra

Zdzisław

07.01.2016 15:20
taki obiad lubię zjeść

bertpvd

07.01.2016 14:58
uwielbiam fasolę w tym wydaniu

Kasnaj

07.01.2016 11:04
fajny pomysł na szybki obiad

Noruas

07.01.2016 10:33
Jak szybko to muszę wyprobować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat