Szybka chińszczyzna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 podwójna
  • mieszanki warzyw do potraw chińskich

    1 opakowanie
  • oliwy z oliwek

    2 łyżki
  • sosu chińskiego

    100 ml
  • ryż

    2 woreczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do naczynia i zasypać przyprawami: pikantną do kurczaka, chili i vegetą. Dodać 4 łyżki sosu sojowego i wymieszać. Odstawić na 15 minut, a następnie smażyć na oliwie z oliwek do miękkości.

Zamrożone warzywa przełożyć do garnka, posypać solą i czarnym pieprzem. Dusić pod przykryciem. Gdy będą miękkie dodać usmażonego kurczaka i sos chiński. Wszystko razem zagotować.

Podawać z ryżem ugotowanym w wodzie z 3 łyżkami vegety.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (63)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 23.04.2014 21:40
szybkie i pyszne
Barbara/zuza22_85 12.06.2012 20:53
smaczna
agata1722 30.05.2012 22:44
rewelka
Barbara/zuza22_85 27.05.2012 19:34
pyszna
Urszula5 23.05.2012 23:12
rzeczywiście szybko się robi
Adamorek 24.04.2012 23:03
szybka i wyśmienita
Wiesława1 18.04.2012 10:37
super
monika154 03.10.2011 11:39
mmiam
Jaheira11 07.09.2011 22:49
pyszności
suzana 29.08.2011 13:15
tak szybka, że równie szybko znika z talerza :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat