Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sztufada

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa
1,5 kg
wędzona słonina
10 dag
czosnek
1 główka
chleb razowy
10 dag
sól i pieprz
do smaku
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier
1 łyżka
musztarda
4-5 łyżek
Sklep Prymat
sok z cytryny
do smaku
tłuszcz do smażenia
Ziele angielskie całe Prymat
3 ziarna
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sztufada

Mięso zbić tłuczkiem, naszpikować cienkimi paskami słoniny i ząbkami czosnku, posypać przyprawami i oprószyć mąką.
Zrumienić z każdej strony na gorącym tłuszczu, skropić wodą, przykryć, dusić do miękkości, w trakcie duszenia podlewać małą ilością wody.
Gotową sztufadę wyjąć, sos spod niej wymieszać z pokruszonym chlebem razowym, dusić kilka minut, przetrzeć, doprawić sokiem z cytryny i przyprawami, podawać do mięsa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 12.01.2011 08:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak