Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowa przekąska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 2 kg
jaja 3 sztuki
mleko 200 ml
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
łyżka masła

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa przekąska

Szpinak obieramy, odżucając twarde łodyzki. Dokładnie myjemy. Wrzucamy do garnka, zalewamy 250ml wody i dusimy. Po ok 15 minutach gdy woda odparuje wlewamy mleko wbijamy jajka i dodajemy masło. Energicznie mieszamy. Chwile gotujemy aż powstanie jednolita masa a nadmiar płynów odparuje. Na koniec doprawiamy solą i połową płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej. Smacznego;)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak