Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa lasagne
Kroki postępowania
Płaty lasagne ugotować al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 3 łyżek oleju.
lasagne |
15 płatów
|
filet z kurczaka |
350 g
|
ser feta |
270 g
|
cebula |
2 sztuki
|
czosnek |
4 ząbki
|
tartego żółtego sera |
100 g
|
sól |
|
pieprz |
|
klarowane masło |
|
olej |
|
mrożony szpinak |
600 g
|
masło |
2 łyżki
|
mąka pszenna |
2 płaskie łyżki
|
mleko 2% |
1 szklanka
|
żółtko jajek |
1
|
śmietana 18 proc |
2 łyżki
|
Gałka muszkatołowa mielona Prymat |
szczypta
|
sól do smaku |
|
Pieprz czarny mielony Prymat |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: