Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak po hindusku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 500 g
oliwa 1 łyżka
Kminek mielony Prymat 1,5 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
jogurt naturalny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak po hindusku

Umyty szpinak wrzuć na patelnię,skop 3 łyżkami wody,i duś ok 5 min.Odparuj,przestudź i posiekaj.W rondlu rozgrzej oliwę,wsyp kmin mielony i gorczyce czarną mieloną,garam masala i sól.Smaż chwilę.Dodaj szpinak.Zdejmij z ognia dodaj jogurt i wymieszaj.Podawaj na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak