szparagi w indyczych roladkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    1 pęczek
  • cytryna

    1/2 szt.
  • olej do smażenia

  • sól

  • cukier

  • brokuły

    kilka różyczek
  • ziemniaki

    jako dodatek
  • indyk

    6 sznycel
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi umyj, obierz, ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru oraz soku z cytryny. Po ugotowaniu schłódź je dokładnie w zimnej wodzie.
Sznycelki z indyka lekko i ostrożnie rozbij, oprósz je delikatnie solą i pieprzem. Odłóż na kilka minut.
Po kilku minutach na każdym rozbitym sznyclu układaj po 2-3 przycięte szparagi. Pozwijaj je w roladki i zepnij wykałaczkami, aby się nie rozwijały.
Roladki smaż na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony, aż lekko się zezłocą.
Roladki ze szparagami serwuj z gotowanymi ziemniakami i brokułami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 08.03.2013 11:49
To bardzo pomysłowe i smaczne danie :)
Natalia40 13.05.2012 10:33
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat