Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szparagi
1 pęczek -
cytryna
1/2 szt. -
olej do smażenia
-
sól
-
cukier
-
brokuły
kilka różyczek -
ziemniaki
jako dodatek -
indyk
6 sznycel
Sposób przygotowania
Sznycelki z indyka lekko i ostrożnie rozbij, oprósz je delikatnie solą i pieprzem. Odłóż na kilka minut.
Po kilku minutach na każdym rozbitym sznyclu układaj po 2-3 przycięte szparagi. Pozwijaj je w roladki i zepnij wykałaczkami, aby się nie rozwijały.
Roladki smaż na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony, aż lekko się zezłocą.
Roladki ze szparagami serwuj z gotowanymi ziemniakami i brokułami.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się