Szparagi na szpinaku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    2 garście
  • szparagi białe

    4-6 sztuk
  • pieczarki

    4-5 sztuk
  • mozarella

    1 kula
  • tymianek

    do smaku
  • masło

    1 łyżka
  • pestki dyni

    do posypania
  • zielona cebulka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szparagi na szpinaku foto
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Na talerzu ułożyć szpinak i podsmażone pieczarki.
Krok 2 - Szparagi na szpinaku foto
Szparagi oczyścić, usunąć zdrewniałe części i ugotować przez ok. 5 minut w lekko osolonej wodzie(można dodać do gotowania łyżeczkę cukru). Położyć je na szpinaku i posypać pokruszoną mozarellą.
Krok 3 - Szparagi na szpinaku foto
A przed podaniem lekko posolić i posypać pestkami dyni, zieloną cebulką i tymiankiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 31.01.2014 13:10
Smaczny pomysł :)
Joannasz3190 21.08.2013 09:42
Lubię i szparagi i szpinak, więc super:)
as28 21.08.2013 09:18
fajny pomysł
Adamorek 21.08.2013 09:14
fajny pomysł podania
berys18 21.08.2013 07:44
smakowicie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat