Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi na szpinaku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 2 garście
szparagi białe 4-6 sztuk
pieczarki 4-5 sztuk
mozarella 1 kula
tymianek do smaku
masło 1 łyżka
pestki dyni do posypania
zielona cebulka

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi na szpinaku

Kroki postępowania

1
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Na talerzu ułożyć szpinak i podsmażone pieczarki.
Krok 1 - Szparagi na szpinaku foto
2
Szparagi oczyścić, usunąć zdrewniałe części i ugotować przez ok. 5 minut w lekko osolonej wodzie(można dodać do gotowania łyżeczkę cukru). Położyć je na szpinaku i posypać pokruszoną mozarellą.
Krok 2 - Szparagi na szpinaku foto
3
A przed podaniem lekko posolić i posypać pestkami dyni, zieloną cebulką i tymiankiem.
Krok 3 - Szparagi na szpinaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 31.01.2014 13:10
Smaczny pomysł :)
Joannasz3190 21.08.2013 09:42
Lubię i szparagi i szpinak, więc super:)
as28 21.08.2013 09:18
fajny pomysł
Adamorek 21.08.2013 09:14
fajny pomysł podania
berys18 21.08.2013 07:44
smakowicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak