sznycle wieprzowe z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    50 dag
  • smalec

    1 łyżka
  • jabłka

    5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sól
Pieprz
Kolendra
Masło 1 łyżka

Mięso podzielić na 5 plastrów, zbić, posypać kolendra pieprzem. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron. Jabłka umyć, obrać i pozbawić pestek; pokroić na plastry. Jabłka usmażyć na rozgrzanym maśle kłaść na talerze a na wierzch sznycle.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 30.08.2012 20:50
pycha danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat