Sznycle wieprzowe w sosie amerykańskim

Sznycle wieprzowe w sosie amerykańskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycle wieprzowe

    4 szt.
  • przyprawa curry

  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • sól morska

  • kostka rosołowa Kucharek

    1/3 kostki
  • sos amerykański

    5 łyżek
  • tłuszcz do smażenia

  • ketchup

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Sznycle robić tłuczkiem. Z obu stron oprószyć obficie świeżo zmieloną solą i pieprzem oraz curry. Przyprawy wgnieść ręką w mięso.
2.Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć mięso z obu stron na rumiano.
3.Zagotować wodę i rozpuścić w niej 1/3 kostki do ziemniaków i podlać tym mięso.
4.Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 35 minut.
5.Pod koniec duszenia do sosu dodać sos amerykański oraz ketchup i potrzymać na ogniu jeszcze jakieś 5 minut do zagotowania i lekkiego zgęstnienia sosu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SylwiaMagdaSabin

14.04.2012 14:15
napewno sprawdzę przepis

SylwiaMagdaSabin

14.04.2012 14:15
napewno sprawdzę przepis

misia53

03.11.2011 19:54
oj, to dobre

Margo1

07.09.2011 08:55
tego na pewno nie jadłam

Margo1

04.07.2011 11:33
lubie takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat