Sznycle cielęce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso cielęce bez kości

    1 kg
  • jaja

    7 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa kucharek

    1 łyżka
  • smalec

    (do smażenia)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na porcje w poprzek włókien, zbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i przyprawą kucharek. obtoczyć w mące, w dwóch rozmieszanych jajkach i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Oddzielnie usmażyć jajka sadzone. Sznycle ułożyć na półmisku, na każdym położyć po jednym jajku. Podawać zaraz po usmażeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 10.03.2014 09:24
smaowite sznycle
czekoladka_m 02.12.2013 12:08
Ale apetyczne!!! Aż ślinka cieknie;)
olkaaa 30.06.2012 17:18
muszę koniecznie zrobić
ankaryba 15.06.2012 08:36
pyszne :-)
Motorek 07.03.2012 09:18
pycha
tomek18 20.10.2011 12:45
super
tomek18 20.10.2011 12:45
super
mehia 04.05.2011 20:51
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat