Sznycel Cielęcy

Sznycel Cielęcy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 dkg
  • masło

    3 dkg
  • cielęcina bez kości

    1 z udźca
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sznycel Cielęcy

Pokrajać w poprzek zrazy, zbić, posolić, oprószyć mąką i wrzucić na gorący tłuszcz, smażyć jak befsztyk. Grzyby osobno poddusić w maśle z cebulką i położyć na wierzchu każdego sznycla, przykryć pokrywą na ok 10 min, dosmażyć. Wyłożyć na ogrzany półmisek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Jaheira11 12.11.2011 21:28
tak pysznie się zapowiada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat