Sznycel Cielęcy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 dkg
  • masło

    3 dkg
  • cielęcina bez kości

    1 z udźca
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrajać w poprzek zrazy, zbić, posolić, oprószyć mąką i wrzucić na gorący tłuszcz, smażyć jak befsztyk. Grzyby osobno poddusić w maśle z cebulką i położyć na wierzchu każdego sznycla, przykryć pokrywą na ok 10 min, dosmażyć. Wyłożyć na ogrzany półmisek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 12.11.2011 21:28
tak pysznie się zapowiada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat