Szczupak smażony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    1 kg
  • cebula

    1 duża
  • marchewka

    1 duża
  • seler

    1 mały
  • ząbek czosnku

    1 ząbek
  • przypr warz kucharek

  • pieprz mielony

  • olej do smażenia

  • masła naturalnego

    1 łyżka
  • mąka do obtoczenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczupaka sprawiłam, głowę i ogon odłożyłam na zupę, a resztę ryby pokroiłam w dzwonka.
Warzywa obrałam i pokroiłam: marchewkę w talarki, cebulę w piórka a seler w nieduże plasterki.
Posypałam przyprawą,pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny i obłożyłam warzywami. Zostawiłam pod przykryciem na noc w lodówce.
Na patelni rozgrzałam olej,dodałam masło, każde dzwonko otoczyłam w mące i smażyłam na złoty kolor .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.07.2015 10:55
Nie jadłam tej ryby jeszcze.
monisia1977 30.11.2012 07:01
dobre
ziutula 30.11.2012 00:33
szczupak tak smażony to rarytas..
Mariposas 29.11.2012 21:12
mniam, uwielbiam rybki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat