Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szczupak
1 kg -
cebula
1 duża -
marchewka
1 duża -
seler
1 mały -
ząbek czosnku
1 ząbek -
przypr warz kucharek
-
pieprz mielony
-
olej do smażenia
-
masła naturalnego
1 łyżka -
mąka do obtoczenia
Sposób przygotowania
Warzywa obrałam i pokroiłam: marchewkę w talarki, cebulę w piórka a seler w nieduże plasterki.
Posypałam przyprawą,pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny i obłożyłam warzywami. Zostawiłam pod przykryciem na noc w lodówce.
Na patelni rozgrzałam olej,dodałam masło, każde dzwonko otoczyłam w mące i smażyłam na złoty kolor .
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się