Szaszłyki z wieprzowiny z suszoną śliwką

Szaszłyki z wieprzowiny z suszoną śliwką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone śliwki

    20 sztuk
  • wino czerwone wytrawne

    200 ml
  • cebula

    2-3 sztuki
  • oliwa

    100 ml
  • wieprzowina

    1 (schab)
  • papryka czerwona

    1 strąk
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Szaszłyki z wieprzowiny z suszoną śliwką

Śliwki zalać winem i odstawić na kilka godzin. Schab pokroić w grubą kostkę, cebulą w ćwiartki. Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić. Nadziewać ją na szpadki na przemian z mięsem, cebulą i śliwkami. Oprószyć szaszłyki solą i pieprzem, polać oliwą i grillować z każdej strony na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

IKrakowianka 11.08.2012 21:41
rewelacja
Andysz 23.07.2012 07:52
ekstra!
Andysz 23.07.2012 07:52
ekstra!
Katarzyna/kate1980 21.04.2012 21:49
świetne
rakow2
rakow2 28.04.2011 16:44
a najlepsza ta śliwka
basiulka20088 04.10.2010 14:42
ciekawe i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat