Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z sosem jogurtowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe ziemniaki 16 sztuk
pierś z indyka 30 dag
cebula 2 sztuki
olej 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
brzoskwinia 1/2 sztuki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
sól
pieprz
jogurt naturalny 1 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z sosem jogurtowym

Ziemniaki umyc, obgotowac w łupinach w wodzie z solą, obrac. Mięso opłukac, pokroic na 16 równych kawałków. Cebule pokroic w cwiartki. Na patyczki do szaszłyków nabijac na przemian ziemniaki, mięso i cebulę. Oprószyc solą i pieprzem, usmażyc na rumiano na oleju.
Składniki sosu (jogurt, śmietana, brzoskwinia, curry, sól, pieprz) zmiksowac. Podawac go osobno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elficzna 03.10.2012 23:35
super przepis:)
Adamorek 03.10.2012 23:30
świetne kolorki
teresa18 03.10.2012 23:12
to musi być dobre
caffee_tea 03.10.2012 22:38
pycha
manaika 03.10.2012 22:14
pycha
sara1 03.10.2012 21:43
z takim sosem rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak