Szaszłyki z sałatką ryżową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    20 dag
  • pomidorki koktajlowe

    12 dag
  • bazylia

    1 pęczek
  • pieczarki

    10 sztuk
  • kiełbaski drobiowe

    5 sztuk
  • olej

    2 łyżki
  • sos azjatycki

    75 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotować 20 min w osolonej wodzie.Pomidory podzielić na połówki lub ćwiartki.Bazylię opłukać,osuszyć,listki oderwać od gałązek.Ryż odcedzić,przemieszać z pomidorami i bazylią.Przygotować szaszłyki; grzyby oczyścić,kiełbaski pokroić na kawałki.Na patyczki nadziewać na przemian kawałki kiełbaski i pieczarki.Olej rozgrzać,smażyć szaszłyki około 10 min ze wszystkich stron,skropić sosem azjatyckim.Podawać z ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 20.06.2012 10:57
super
romanrafal 02.12.2011 15:47
świetne
kate.500 23.11.2011 07:40
pycha
Justyna70 26.09.2011 22:01
fajna propozycja!
ronald88 28.07.2011 10:50
fajne
Tika4444 17.06.2011 10:14
same pyszności
Haneczka1 13.04.2011 16:57
zapowiada się smakowicie :)
Robert10 11.04.2011 15:42
lubię takie szaszłyczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat