Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z mięsa mielonego na pomidorowo

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 80 dkg
szalotka 1 sztuka
sos pomidorowy z bazylią 3 czubate łyżki
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 1 czubata łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 2 czubate łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
sos sojowo-grzybowy 1 łyżka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z mięsa mielonego na pomidorowo

Kroki postępowania

1
Szynkę umyć i zmielić.
Krok 1 - Szaszłyki z mięsa mielonego na pomidorowo foto
2
Do zmielonej szynki dodać pokrojoną w drobną kostkę szalotkę i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszać. Mięsną masę przykryć folią spożywczą i odłożyć na ok. 2 godziny do lodówki, żeby mięso się zamarynowało.
Krok 2 - Szaszłyki z mięsa mielonego na pomidorowo foto
3
Po tym czasie z mięsnej masy formować owalne kotleciki i nadziewać je na patyczki do szaszłyków.
Krok 3 - Szaszłyki z mięsa mielonego na pomidorowo foto
4
Mięsne szaszłyki kłaść na ruszt rozgrzanego grilla.
Krok 4 - Szaszłyki z mięsa mielonego na pomidorowo foto
5
Grillować na rumiano z każdej strony.
Krok 5 - Szaszłyki z mięsa mielonego na pomidorowo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.01.2017 09:26
Wyglądają apetycznie
Agnieszka-87-25 31.08.2016 15:23
bardzo pyszne
Franciszek 31.08.2016 14:31
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak