Szaszłyki wieprzowo-cukiniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nieduże cebule

    1-2 szt
  • cukinie małe

    1-2 szt
  • przyprawa go gyrosa

  • olej

  • schab

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w równą kostkę, obficie posypać przyprawą do gyrosa (tak żeby każdy kawałek był nią oklejony) i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Cebulę obrać i pokroić w krążki, cukinię umyć i pokroić w plasterki. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałek mięsa i plasterek cukinii i od czasu do czasu krążek cebuli. Całość posmarować lekko olejem (żeby szaszłyk nie był zbyt \"suchy\"). Piec na grillu lub patelni grillowej ze wszystkich stron do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 19.03.2012 16:35
pyszne szaszłyczki:)
anemon 04.04.2011 08:53
Fajny pomysł, zwłaszcza teraz gdy zaczyna się sezon na grillowanie.
ZEWA 30.03.2011 14:00
U Ciebie zawsze znajdzie się coś pysznego
ZEWA 30.03.2011 14:00
U Ciebie zawsze znajdzie się coś pysznego
Emilia22 01.10.2010 10:07
fajnie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat