Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki - mięsna rozmaitość

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 gram
kiełbasa 500 gram
cebula 5 szt
curry do smaku
olej 1/2 szklanki
karkówka 500 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki - mięsna rozmaitość

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka umyć, pokroić w dużą kostkę i wymieszać z curry i połową oleju. Pozostawić na około godzinę.
Krok 1 - Szaszłyki - mięsna rozmaitość foto
2
Karkówkę umyć, pokroić w dużą kostkę, posypać przyprawą do karkówki, wymieszać z pozostałym olejem i zostawić w chłodnym miejscu na około godzinę.
Krok 2 - Szaszłyki - mięsna rozmaitość foto
3
cebulę pokroić na osiem,
Krok 3 - Szaszłyki - mięsna rozmaitość foto
4
Kiełbasę kroimy na grube plastry.
Krok 4 - Szaszłyki - mięsna rozmaitość foto
5
Z przygotowanych składników tworzymy szaszłyki poprzez nabijanie na patyczki :) wariacja dowolna, ale polecam kiełbaskę na brzegach. Każde mięsko oddzielamy od następnego kawałkiem cebuli.
Krok 5 - Szaszłyki - mięsna rozmaitość foto
6
Gotowe szaszłyki pieczemy oczywiście na grillu aż do miękkości karkówki.
Podajemy na ciepło. Smacznego!
Krok 6 - Szaszłyki - mięsna rozmaitość foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 28.07.2012 13:11
pyszne
1j1o1l1a1 28.07.2012 11:07
apetyczne
1j1o1l1a1 28.07.2012 11:07
apetyczne
1j1o1l1a1 28.07.2012 11:07
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak