Szaszłyki drobiowo-warzywne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    3 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • dymka

    4 szt
  • marynata do kurczaka

  • marynata staropolska

    3 łyżka
  • oliwa

    3 łyżki
  • marynata do warzyw

  • oliwa

    3 łyżek
  • czosnek

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szaszłyki drobiowo-warzywne foto
Dzień przed grillem marynujemy kurczaka i warzywa w następujący sposób.

Oczyszczone mięso kroimy w niewielką kostkę.

Marynatę staropolską rozrabiamy z oliwą i zalewamy kurczaka.

Przykrywamy pojemnik i wkładamy na noc do lodówki.

Paprykę kroimy w kostkę, cukinię w półplasterki a dymkę w plasterki.

Warzywa marynujemy w oliwie wymieszanej z przyprawami.
Krok 2 - Szaszłyki drobiowo-warzywne foto
Na następny dzień na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie wszystkie składniki.
Krok 3 - Szaszłyki drobiowo-warzywne foto
Układamy na tacce do grillowania i kładziemy ją na rozgrzanym ruszcie.

Grillujemy około 25 minut od czasu do czasu przekręcając.

Najlepiej smakują z musztardą francuską.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 16.09.2015 00:07
piękne szaszłyki
Grazyna0211 13.09.2015 16:15
świetne szaszłyki
Anna133 16.07.2013 13:22
wyglądają obłędnie
motylwe 05.05.2012 16:00
świetne i pyszne
halina55 04.05.2012 14:38
Super
sylwia / sytofala 04.05.2012 11:16
apetyczne kolorki
Paweł10 04.05.2012 10:52
pięknie wyglądają :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat