Szaszłyk drobiowy z kolorowymi paprykami i bekonem w zalewie słodko kwaśnej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    600 g
  • marynata słodko-kwaśna Prymat

    1 szt
  • chili

    1 szczypta
  • imbir

    1 szczypta
  • oliwa

    150 ml
  • papryczka chili

    1 szt
  • kolorowe papryki

    80 g
  • boczek

    50 g
  • cebula

    1 szt
  • chili pieprz cayenne

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso, paprykę, boczek i cebulę pokroić w kostkę wielkości 1,5 x 1,5 cm. Marynatę i wszystkie przyprawy wymieszać z oliwą z oliwek, winem i pokrojoną w cienkie paseczki /julienne/ papryczką chili. Tak przygotowaną marynatą zalać mięso i odstawić do lodówki na ok. 3-4 godziny. Po wyjęciu z marynaty kurczaka nabijać na szpadki do szaszłyków na przemian ze sparzoną cebulą, papryką oraz boczkiem. Szaszłyki grillować ok. 10-15 minut, podlewając je od czasu do czasu pozostałą marynatą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 10.12.2011 01:13
Lubię szaszłyki
Oktawia 30.06.2011 22:38
trzeba spróbować
gosia561 02.06.2011 12:06
pycha na grilla
Barbara55 27.10.2010 15:16
może być
rakow2 26.10.2010 15:17
podoba mi się
Allice 26.05.2010 09:22
Muszę wypróbowac! Zapowiada się przepysznie i rodzince też powinno smakowac :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat