Szarlotka z bitą smietaną na francuskim cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • jabłka

    1 kg
  • kremówka

    1 litr
  • fix do śmietany

    1 opakowanie
  • galaretka agrestowa

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać i pokroić w plasterki, następnie poddusić lekko na małym ogniu podlewając wodą. Do rozgotowanych, gorących jabłek dodać galaretkę i całość dokładnie wymieszać. Odstawić do schłodzenia. Ciasto francuskie rozłożyć na blasze i upiec, wyłożyć na nie jabłka i odstawić do całkowitego zastygnięcia jabłek. Śmietanę ubić z fixem, wyłożyć na zastygnięte jabłka. Odstawić do stężenia śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (36)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 18.04.2013 16:54
Palce lizać
Andysz 17.07.2012 07:26
uwielbiam
natii3624 17.05.2012 19:52
mniam!
barbara11561 31.12.2011 00:59
pyszne bardzo lubię takie
Katarzyna/kate1980 28.11.2011 21:56
wspaniała
ajres 02.10.2011 14:21
super
romanrafal 18.09.2011 10:08
cudeńko
Anna146 28.07.2011 05:47
chyba jednak wolę tradycyjną wersję szarlotki
Wacław 08.07.2011 09:09
bardzo apetyczne aż slinka leci !
ben-ka 10.05.2011 15:34
Uwielbiam wszystko co zawiera jabłka,aż ślinka cieknie patrząc na fotkę:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat