Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka sypana

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanka
kasza manna 2 szklanka
proszek do pieczenia 2,5 łyzeczka
cukier 1 szklanka
masło lub margaryna 200 g
jabłka 2 kg
cynamon Prymat 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka sypana

Kaszę mannę,mąke, cukier i proszek do pieczenia wymieszać razem.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o duzych oczkach. Jabłka wymieszać z cynamonem.
Blachę prostokątną (ja użyłam o wymiarach 30x25 ) wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Suche składniki podzielić na 3 części. Wysypać na blachę część pierwszą na to rozłożyć starte jabłką, ponownie suche składniki,jabłka i ostatnią część suchych składników. Na wierzchu posypać całość startymi wiórkami z margaryny. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 25.10.2016 15:40
Wspaniałe ciasto!
adelajda 25.10.2016 14:46
bez cynamonu poproszę
magdow 25.10.2016 13:44
smakowite !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak