Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka
1,5 szklanki -
masło
12 dag -
cukier
1/3 szklanki -
jajko
1 szt -
kruszonka
-
mąka
1,5 szklanki -
masło
10 dag -
cukier
2/3 szklanki -
jajko
1 szt -
jabłka
6 szt -
laska wanilii
-
cukier
3 łyżki -
cukier waniliowy
2 łyżki -
Masa budyniowa:
-
budyń waniliowy
1 opakowanie -
mleko
2 szklanki
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Następnie z podanych składników zrobić kruszonkę, dodają jeśli taka potrzeba więcej mąki żeby kruszonka nie była zbyt mokra.



Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)