Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

szarlotka królewska

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
5 sztuk
cukier
5 łyżek
mąka pszenna
2 łyżki
mąka ziemiaczana
2 łyżki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
jabłka
2 kg
galaretka owocowa
2 opakowania
starta czekolada
5 dag
cukier puder
1,5 łyżki
śmietan fix
2 opakowania
śmietana 30%
0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka królewska

Biszkopt: białka ubijamy, wsypujemy cukier, dalej ubijamy. Dodajemy żółtka i mąki z proszkiem, mieszamy. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni C. Studzimy
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce, smażymy kilka minut. Wsypujemy galaretki, mieszamy aż się rozpuszczą. Gorącą masę wykładamy na biszkopt. Studzimy. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i śmietan-fiksami. Rozprowadzamy na masie. Posypujemy czekoladą. Schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak