Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka
Kroki postępowania
Mąkę usiekać schłodzonym masłem i smalcem tak długo aby nie było wyczuwalnych grudek. Następnie dodać jaja ,śmietanę ,proszek i cukier puder. Wymieszać nożem następnie zlepić rękami.
mąka | 50 dag |
masło lub margaryna | 1 kostka |
cukier puder | 15 dag |
śmietana kwaśna | 3/4 szklanki |
jajko | 1 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
cukier wanilinowy | 1 łyżeczka |
smalec | 1 łyżka |
wiórka kokosowe | 1 opakowanie |
jabłko kwaśne | 1 i 1/2 kilka szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: