Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szalotki w zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szalotki 500 gram
rozmaryn 1 łyżeczka
masło 25 gram
musztarda 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: szalotki w zalewie

Cebulki włożyłam do garnka. W czajniku nastawiłam wodę. Gdy się zagotowała,to przelałam ją cebulki.Garnek przykryłam i gotowałam na wolnym ogniu 5 minut. Gotowe cebulki przelałam zimną wodą i obrałam. Na patelnię wyłożyłam masło.Gdy się roztopiło dodałam posiekany jak najdrobniej rozmaryn ,musztardę oraz sos sojowy. Wymieszałam. Dorzuciłam cebulki i dusiłam pod przykryciem 10 minut.Podawałam na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak