Sylwestrowa Zebra

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2,5 szklanki
  • mąka

    2 łyżki
  • cukier

    1 szklanka
  • oliwa

    1 szklanka
  • jajko

    5 sztuk
  • sprite

    1 szklanka
  • kakao

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

  • czekolada mleczna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja z cukrem i cukrem waniliowym ubić.
Miksując na wolnych obrotach dolewać Sprite i oliwę.
Potem mąkę z proszkiem do pieczenia.
Masę podzielić na dwie części. Pierwsza z dwoma łyżkami kakao, druga z dwoma łyżkami mąki.
Rozlewać chochlami na przemian na sam środek tortownicy.

Piec 50 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 10.02.2013 01:01
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat