Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
400 g -
mleko
150 ml -
masło
70 g -
drożdże
20 g -
jajko
1 szt. -
cukier
1 łyżecz. -
sól
1 łyżecz. -
mięso mielone
300 g -
pieczarki
200 g -
cebula
1 szt. -
olej
1 łyż. -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta -
sos sojowy
1 łyżecz. -
żółtko jajek
1 szt.
Przepis i sposób przygotowania Świńskie ryjki nadziane mięsem
Kroki postępowania

Wyrośnięte ciasto dzielę na niewielkie, równe części.

Każdą z części wałkuję, nakładam trochę farszu i formuję kulkę.


Komentarze (8)