Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚWIEŻE GRZYBY ZAPIEKANE W ŚMIETANIE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 1 kg
cebula biała 1 szt.
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
śmietana 1 szklanka
żółtko jajek 1 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ŚWIEŻE GRZYBY ZAPIEKANE W ŚMIETANIE

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Grzyby oczyścić, pokroić razem z cebulą i usmażyć z cebulą na maśle.
Krok 1 - ŚWIEŻE GRZYBY ZAPIEKANE W ŚMIETANIE foto
2
Dodać sól i pieprz, wymieszać i przełożyć do wysmarowanej i posypanej bułką formy. Śmietanę wymieszać z mąką, żółtkiem i zalać grzyby.
Krok 2 - ŚWIEŻE GRZYBY ZAPIEKANE W ŚMIETANIE foto
3
Zapiekać w gorącym, piekarniku około godziny i podawać np. z kopytkami.
Krok 3 - ŚWIEŻE GRZYBY ZAPIEKANE W ŚMIETANIE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 02.10.2013 08:49
Na pewno smakowały wyśmienicie :D
Pyszota 01.10.2013 20:28
super pomysł
iwi 01.10.2013 19:07
Boski smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak