ŚWIEŻE GRZYBY ZAPIEKANE W ŚMIETANIE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby świeże

    1 kg
  • cebula biała

    1 szt.
  • mąka

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana

    1 szklanka
  • żółtko jaja

    1 szt
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ŚWIEŻE GRZYBY ZAPIEKANE W ŚMIETANIE foto
Wykonanie:
Grzyby oczyścić, pokroić razem z cebulą i usmażyć z cebulą na maśle.
Krok 2 - ŚWIEŻE GRZYBY ZAPIEKANE W ŚMIETANIE foto
Dodać sól i pieprz, wymieszać i przełożyć do wysmarowanej i posypanej bułką formy. Śmietanę wymieszać z mąką, żółtkiem i zalać grzyby.
Krok 3 - ŚWIEŻE GRZYBY ZAPIEKANE W ŚMIETANIE foto
Zapiekać w gorącym, piekarniku około godziny i podawać np. z kopytkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monia 02.10.2013 08:49
Na pewno smakowały wyśmienicie :D
Pyszota 01.10.2013 20:28
super pomysł
iwi 01.10.2013 19:07
Boski smak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat