Świeża sałateczka z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    1 puszka
  • ogórek zielony

    2 sztuki
  • sałata

    4 liście
  • kukurydza

    0,5 puszki
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    2 ząbki
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Świeża sałateczka z tuńczykiem foto
Sałatę dokładnie myję i rwę liście na drobne części - układam w misce na dnie. Odcedzam kilka łyżek kukurydzy i posypuje na sałatę. Ogórka myję, obieram i kroję na dość drobna kosteczkę po czym kładę dość grubą warstwę tego ogórka na kukurydzę.
Krok 2 - Świeża sałateczka z tuńczykiem foto
Na wierzch kładę tuńczyka z puszki.
Krok 3 - Świeża sałateczka z tuńczykiem foto
W osobnej miseczce mieszam majonez z jogurtem. Ząbki czosnku obieram, wyciskam i dodaje do sosu i mieszam. Dodaję soli i pieprzu wg upodobań do smaku. Dokładnie mieszam i cały sos wylewam na samą górę sałatki. Sałatki nie mieszam - bo jest to sałatka warstwowa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 23.08.2012 08:52
bardzo fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat