świderki z porem, gruszką i zieloną czuszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    100 gram
  • gruszki

    1 sztuka
  • por

    150 gram
  • czuszka

    1/2 małej
  • masło

    2 łyżki
  • tymianek

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Por pokroić w plastry, gruszkę obrać ze skórki, przeciąć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić na mniejsze części. Czuszkę posiekać.

Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pora, podsmażyć. Dodać gruszkę i czuszkę. Smażyć 5 minut, doprawić tymiankiem, solą i pieprzem.

Makaron (użyłam pełnoziarnisty) ugotować al dente w mocno osolonej wodzie, odcedzić i od razu wsypać na patelnię do reszty składników. Wymieszać.
Gotowe smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 08.10.2013 08:15
ciekawy przepis
czekoladka_m 07.10.2013 10:50
Wygląda niesamowicie smacznie:)
ONY_za_kare 06.10.2013 12:47
fajny pomysł! :)
Katarzyna59 06.10.2013 09:40
bardzo smaczne jedzonko
migotka28 05.10.2013 22:24
fajny obiadek na zielono
Katarzyna/kate1980 05.10.2013 20:37
fajny pomysł i przepis
olkaaa 05.10.2013 12:49
ciekawy przepis
Alex_M 05.10.2013 12:11
podoba mi się ta kombinacja smaku :)
Ewa 05.10.2013 10:52
Grusza z porem to zawsze dobre połączenie :)
anemon 05.10.2013 10:50
Lubię takie smaczne i szybkie dania makaronowe.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat