Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron świderki
100 gram -
gruszki
1 sztuka -
por
150 gram -
czuszka
1/2 małej -
masło
2 łyżki -
tymianek
1 łyżka -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku
Przepis i sposób przygotowania świderki z porem, gruszką i zieloną czuszką
Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pora, podsmażyć. Dodać gruszkę i czuszkę. Smażyć 5 minut, doprawić tymiankiem, solą i pieprzem.
Makaron (użyłam pełnoziarnisty) ugotować al dente w mocno osolonej wodzie, odcedzić i od razu wsypać na patelnię do reszty składników. Wymieszać.
Gotowe smacznego
Komentarze (16)
Załaduj więcej komentarzy (6)