Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świder

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2szt
makaron rurki 1 opak.
por (biała część) 1szt.
przyprawa do gyrosa 1opak.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Świder

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę wymieszać w przyprawie gyros odstawić na 30 min do lodówki W miedzy czasie umyć i pokroić por w pól księżyce. Zeszklić na oleju. Następnie usmażyć pierś kurczaka(najlepiej w wysokim naczyniu żeby było nam dobrze wszystko wymieszać). Pod koniec smażenia dodać por i podsmażać przez ok 5 min.( żeby por była delikatnie rumiana. najlepiej jeśli będzie troszkę więcej oleju bo gdy dodamy makaron danie nie będzie takie suche)). Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i dodać do smażącej się piersi z porą. Doprawić wg. uznania (Ja dodaje pieprz, sól).Następnie zetrzeć ser na dużych oczkach( sera dodajemy tyle aby rozciagał sie podczas jedzenia Ja dodaje 200 - 300 g.) i dodać do smażonego makaronu dokładnie wymieszać. Odstawić na 5 min. i danie gotowe. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak