Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna krówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krówki 80 dkg
mleko skondensowane 1 puszka
wódka 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna krówka

Przygotowanie jest banalnie proste: należy krówki zmiksować na gładką masę. Do krówek wlewamy mleko i miksujemy ponownie kilka minut.
Następnie dolewamy alkohol i jeszcze raz miksujemy.
Przelewamy do butelek i chowamy w piwnicy na kilka dni. Co najmniej raz dziennie wstrząsamy likier.
Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 24.09.2013 10:07
super ,
Aneta41 20.02.2013 17:59
chętnie bym spróbowała pycha
Anna169Hosz 07.02.2013 13:12
Polecam, to naprawdę pyszny likier- mój ulubiony:)
IKrakowianka 05.02.2013 23:23
mniam-pyszności :))
hahanka 06.01.2013 13:57
super likier, a połączony z lodami śmietankowymi to będzie niebo w gębie:)
Rafał10 06.01.2013 11:09
aż ślinka cieknie :)
marta1371 03.01.2013 21:15
Zamiast wódki można dodać spirytus ,likier będzie mocniejszy
EWI 03.01.2013 16:42
rewelka
Botwinka 03.01.2013 15:37
super
Noruas 03.01.2013 15:25
strasznie fajne :) mniam!
pajbek 03.01.2013 15:20
Pomysł świetny :-)
adelajda 03.01.2013 15:18
nie lubię wódki ale to chętnie spróbuję
IwonaKa 03.01.2013 15:00
ale pycha
Konczi 03.01.2013 14:53
lubię taki likierek ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak