suszone daktyle z ementalerem i boczkiem

suszone daktyle z ementalerem i boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ementaler

    15 dkg
  • wędzony boczek

    10 dkg
  • daktyle

    30 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ementalerem pokrojonym w kostkę nadziewam daktyle, które owijam w plaster wędzonego boczku i kładę je do żaroodpornego naczynia wyścielonego folią aluminiową. Pieką się krótko, bo około 10 minut w 250 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 07.08.2012 17:21
szybko znikną na przyujęciu, hi, hi
sznycel 06.08.2012 22:59
sprawdzają się jako drobne zakąski na domowych przyjęciach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat