Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suszone daktyle z ementalerem i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ementaler 15 dkg
wędzony boczek 10 dkg
daktyle 30 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: suszone daktyle z ementalerem i boczkiem

ementalerem pokrojonym w kostkę nadziewam daktyle, które owijam w plaster wędzonego boczku i kładę je do żaroodpornego naczynia wyścielonego folią aluminiową. Pieką się krótko, bo około 10 minut w 250 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 07.08.2012 17:21
szybko znikną na przyujęciu, hi, hi
sznycel 06.08.2012 22:59
sprawdzają się jako drobne zakąski na domowych przyjęciach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak