Surówka ze świeżej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/4 główki
  • marchewka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • szczypiorek usiekany

    1 garść
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę posiekać drobno,cebulę obrać i pokroić w kostkę,dodać do kapusty,posolić ,dobrze "ugnieść" i odstawić na około pół godz. żeby kapusta lekko puściła sok.

Następnie dodajemy posiekany szczypiorek,utartą na małych oczkach marchewkę,śmietanę i dobrze mieszamy wszystko razem.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 22.09.2013 14:25
bardzo dobry obiadowy dodatek
Konczi 24.05.2013 09:58
super do obiadku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat