Surówka z selera i kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • seler korzeniowy

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • kukurydza konserwowa

    1 szkl
  • majonez

    1/3 szkl
  • jogurt naturalny

    1/3 szkl
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z selera i kapusty pekińskiej foto
Kapustę pekińską drobno posiekać. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Seler korzeniowy obrać
Krok 2 - Surówka z selera i kapusty pekińskiej foto
Seler i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki włożyć do salaterki.
Krok 3 - Surówka z selera i kapusty pekińskiej foto
Wsypać odsączoną z zalewy kukurydzę, dodać przyprawę curry, majonez, jogurt naturalny.
Krok 4 - Surówka z selera i kapusty pekińskiej foto
Przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem, wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 07.03.2014 17:49
bardzo chętnie wypróbuję przepis, lubię smak surowego selera
kate.500 27.02.2014 22:10
smaczna surowka
IlonaAlbertos 09.09.2013 19:54
Super surówka.
olkaaa 22.12.2012 12:22
chętnie zrobię
Iwona51 07.01.2012 11:11
świetna do obiadu
Seba 10.12.2011 11:50
prosta i smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat